Afspraken – Huisartsengroep De Zorgmolen – Papendrecht
Header afbeelding
Huisartsengroep De Zorgmolen
Poldermolen 2 3352 TH
Papendrecht

Afspraken

Afspraak maken tijdens Coronapandemie

Het is helaas tijdens de Coronapandemie niet mogelijk om aan de balie afspraken te maken. Voor het maken van een afspraak wordt u verzocht te bellen naar de praktijk.

Herhaalrecepten tijdens Coronapandemie

U kunt bellen m.b.v. de herhaalreceptenlijn of via de website vragen om herhaling van uw medicatie. Wij verzoek u GEEN receptendoosjes meer af te geven bij de balie.

Wanneer bellen voor afspraak/visite?

Voor een afspraak voor een consult of visite indien mogelijk graag voor 10 uur bellen.

Hoe kunt u helpen de bereikbaarheid te verbeteren?

Om te zorgen dat de praktijk zo goed mogelijk telefonisch te bereiken is, verzoeken wij de patiënten de gesprekken zo kort mogelijk te houden.
1 afspraak = 1 klacht = 10 minuten
Per afspraak wordt 10 minuten uitgetrokken. De assistente zal vragen naar de reden van het bezoek aan de huisarts.  Wellicht is het nodig dat er meer tijd voor u wordt gereserveerd, dit is door u niet altijd goed te beoordelen.
 Triage tijdens drukte of acute hulpvraag
Triage (= inschatten van ernst) van klachten vindt o.a. plaats bij drukte of bij een acute hulpvraag, daarbij wordt zo nodig de NHG triagewijzer gebruikt en kan er overleg zijn met de huisarts.

Meerdere klachten of ingewikkelde klacht

Heeft de patiënt meerdere klachten of een lastige hulpvraag, vragen wij dit te melden zodat er meer tijd gereserveerd kan worden middels een dubbel consult (20 i.p.v. 10 minuten). Dit geldt ook voor afspraken met meerdere personen.

Verhinderd? Direct bellen.

Bent u verhinderd, geef dit dan direct door. Iemand anders kan dan wellicht uw plek in de agenda plaatsnemen, waardoor er geen spreekuurtijd verloren gaat.

Geen telefonisch spreekuur

Er is geen apart telefonisch spreekuur. Zijn er vragen die telefonisch afgehandeld kunnen worden of is er advies of informatie over uitslagen nodig, dan kunt u bellen met de assistente.