Coronavirus – Dokters de Wederik – Papendrecht
Header afbeelding

Coronavirus

Maatregelen i.v.m. het Coronavirus.

De Covid-pandemie lijkt voor Nederland achter de rug te zijn, maar wees a.u.b. op uw hoede, het is onzeker of het virus nog voor verrassingen kan gaan zorgen.

Hierdoor hebben wij, huisartsen binnen de Wederik 10, besloten om naast zeer gecoördineerde spreekuren u ook vriendelijk maar ook dringend het volgende te vragen:

Draag IN en RONDOM ons pand een neus-/mondkapje als u klachten heeft die kunnen wijzen op een Covid infectie.
Hieronder staan de voornaamste regels als u op spreekuur komt voor de POH (Diabetes, CVRM, Long of GGZ), de assistentes en/of voor de huisartsen:

  1. Neem a.u.b. nog steeds een mondkapje mee naar de praktijk. De mondkapjes dienen OVER de neus en ONDER de kin geplaatst te worden voor de beste bescherming.
  2. Bij binnenkomst vindt u voordat u gaat zitten een pompje met handalcohol, maakt u hier a.u.b. gebruik van om uw handen goed te ontsmetten.
  3. Kom uiterlijk 5 minuten eerder dan uw afspraak op de praktijk. Zijn er geen stoeltjes voor u om op te zitten, meldt dit bij de assistente, zij zal u uitleggen wat u kunt doen. Het kan zijn dat u wordt gevraagd kortdurend buiten het pand te wachten. U wordt vanzelf door de assistente binnen geroepen (evt via een telefoontje).
  4. Kom met maximaal 1 extra persoon. Er is geen plaats voor extra begeleiders of kinderen.
  5. Heeft u klachten van hoesten, koorts, verkoudheid en/of kortademigheid gekregen of heeft u twijfels of u kunt komen? Bel gerust nog met de assistentes! Het kan heel goed zijn dat u bij het maken van de afspraak nog geen klachten had die bij het Coronavirus passen, maar een dag later wel. Raadpleeg de website Thuisarts.nl => zoekterm “Corona” voor meer informatie of ga naar het RIVM: rivm.nl of 0800-1351.

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.
Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351
0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.