Coronavirus – Huisartsengroep De Zorgmolen – Papendrecht
Header afbeelding
Huisartsengroep De Zorgmolen
Poldermolen 2 3352 TH
Papendrecht

Coronavirus

Vaccinatie Covid 19:

Bij vragen over het vaccin kunt u de website van het rivm raadplegen). Op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins/vragen-en-antwoorden-coronavaccin

Wie wordt door de huisarts gevaccineerd?
Anders dan aan het begin van het landelijk vaccineren, speelt de huisarts nauwelijks nog een actieve rol als ‘prikker/vaccineerder’, dit loopt zo goed als allemaal via de GGD.

Bent u écht niet in staat om naar de GGD te gaan, dan kan in zeer uitzonderlijke situaties worden besloten om u thuis te vaccineren, maar bespreek dit a.u.b. eerst met uw huisarts.

Heeft u nog vragen over de vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).
Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Maatregelen i.v.m. het Coronavirus.

De Covid-pandemie is natuurlijk heel vervelend, maar het is niet anders.
Hierdoor hebben wij, huisartsen binnen de Zorgmolen, besloten om naast zeer gecoördineerde spreekuren u ook vriendelijk maar ook dringend te vragen om in het pand mondkapjes te dragen. Zo snel als dat het verantwoord is, zal deze maatregel ook IN ons pand niet meer nodig zijn.
Hieronder staan de voornaamste regels als u op spreekuur komt voor de POH (Diabetes, CVRM, Long of GGZ), de assistentes en/of voor de huisartsen:

  1. Neem een mondkapje mee. De mondkapjes dienen OVER de neus en ONDER de kin geplaatst te worden voor de beste bescherming.
  2. Bij binnenkomst vindt u voordat u gaat zitten een zuil met handalcohol, maakt u hier a.u.b. gebruik van om uw handen goed te ontsmetten.
  3. Houdt zo veel mogelijk nog de 1,5 meter afstand, dit geldt binnen het hele pand van de Zorgmolen.
  4. Kom uiterlijk 5 minuten eerder dan uw afspraak op de praktijk. Zijn er geen stoeltjes voor u om op te zitten, meldt dit bij de assistente, zij zal u uitleggen wat u kunt doen. Het kan zijn dat u wordt gevraagd kortdurend buiten het pand te wachten. U wordt vanzelf door de assistente binnen geroepen (evt via een telefoontje).
  5. Kom met maximaal 1 extra persoon. Er is geen plaats voor extra begeleiders of kinderen.
  6. Heeft u klachten van hoesten, koorts, verkoudheid en/of kortademigheid gekregen of heeft u twijfels of u kunt komen? Bel gerust nog met de assistentes! Het kan heel goed zijn dat u bij het maken van de afspraak nog geen klachten had die bij het Coronavirus passen, maar een dag later wel. Raadpleeg de website Thuisarts.nl => zoekterm “Corona” voor meer informatie of ga naar het RIVM: rivm.nl of 0800-1351.

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.
Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351
0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.